Abel Batlles

Professor de clarinet

Abel Batlles

Nascut a Caldes de Montbui l’any 1994, Abel Batlles va iniciar els seus estudis musicals a l’EMM Joan Valls amb el professor Toni Galán. Després de passar pel Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers va accedir a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on va estudiar amb el clarinetista Xavier Castillo.

Batlles ha rebut classes magistrals de Yehuda Gilad, Harri Mäki, Aart Rozeboom, Venancio Rius, Oskar Espina i Lorenzo Coppola, entre d’altres. L’estiu del 2018 participa a l’edició de la Soloist Academy a Suïssa, on rep classes de Pascal Moraguès, Dmitry Rasul-Kareyev i Michel Westphal.

També ha guanyat el Premi “Joven Talento” al concurs del Vè Curs Internacional de clarinet Allegro (La Vall d’Uixó) i el Primer premi al XIè Concurs de Música de Cambra Higini Anglès de Reus amb el Metropolitan Clarinet Quartet.

Des del 2014 col·labora regularment amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb la qual ha realitzat més de 45 programes. A part també ha col·laborat amb la Banda Municipal de Barcelona, la National Youth Orchestra of the Netherlands, l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, la GIOrquestra, l’Ensemble Bcn216 i l’Orquestra de Girona, entre d’altres.

Amb aquestes orquestres ha tocat al Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Gran Teatre del Liceu i als teatres i auditoris més importants de Catalunya. També ha fet concerts a Espanya, Portugal, França, Bèlgica, Holanda i Abu Dhabi en festivals com Le Touquet International Music Masters (Le Touquet-Paris-Plage), Muziekzomer (Apeldoorn), al Festival de Peralada, al Festival de Torroella de Montgrí en tres ocasions, al Festival dels Jardins de Pedralbes, al Polo Music Festival o al Festival de música de la Cerdanya, entre altres.

Ha compartit escenari amb artistes internacionals com Juan Diego Flórez, Fazil Say, Michael Feinstein, Jan Lisiecki, Kolja Blacher, Lukas Geniusas, Iwona Sibotka, Katrien Baerts, Karen Vourch, Albert Guinovart, Pepe Romero, Arnau i Abel Tomàs o el London Philarmonic Choir, i ha treballat amb directors com George Pehlivanian, James Ross, Ernst Van Tiel, Antony Hermus, Ola Rudner, Timothy Henty, Victor Pablo Perez, Antoni Ros-Marbà, Salvador Brotons, Rubén Gimeno, Diego Martín-Etxebarria i Ernest Martínez-Izquierdo.

Com a músic polifacètic també ha treballat amb les següents produccions:  

– Estrena i gira de l’espectacle de la soprano Begoña Alberdi “Casta Diva, un silenci inesperat” (2014)  

– Estrena a Amsterdam de l’obra “The Season of Qing Mingde la compositora xinesa Yangzhi Ma (2014)

– Gravació de la música per a l’espectacle Foot-ball” de la Companyia Gelabert Azzopardi (2015)  

– Gira per Catalunya de l’Òpera Don Giovanni, amb els Amics de l’Òpera de Sabadell (2016)  

– Concert d’estrena de les obres del 14è Premi de Composició Joan Guinjoan l’Arts Santa Mònica (2016)  

– Participació en l’Acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya al Born Centre Cultural (2016)  

– Produccions de “Indiana Jones in Concert”“Harry Potter in Concert” Star Wars in Concert” realitzades al Palau Sant Jordi de Barcelona, al Wizink Center de Madrid i al Du Forum d’Abu Dhabi (2016 – 2018)  

– Estrena a Espanya de la “Missa Oblidada” de J. M. Poniatowski a la Catedral de Barcelona (2018)  

– Estrena a Catalunya de la producció del ballet “El Trencanous”, amb la Companyia Nacional de Dansa (2018)  

– Estrena a Catalunya de la producció Electra, amb el Ballet Nacional d’Espanya (2019)  

– Gira per Catalunya de l’Òpera La Bohème, amb els Amics de l’Òpera de Sabadell (2019)  

– Participació al concert d’inici de la gira europea del grup The Original Alan Parsons Project Band THE PROJECT al Polo Music Festival (2019)  

18/10/2017

Alt.Music.Ballistix

Gestió

Titularitat