El mètode

Des dels seus inicis l’Escola de Música Amics de la Unió neix amb una marcada vocació transformadora; entenem la música com una eina artística de primer ordre que ens ajuda en tots els aspectes de la vida, del més cognitiu al més social. Per nosaltres “els coneixements musicals no són una finalitat en si mateixos sinó un mitjà per aconseguir els nostres objectius: els d’educar els nostres alumnes en valors“. És per això que a la nostra escola aprenem a fer música per poder-nos socialitzar i per formar-nos en unes competències que van molt més enllà. Treballem, per tant, habilitats humanes que els seran útils fora de les aules.

Com que el pilar dels cors és tan fort, la resta de l’escola funciona amb una dinàmica similar: tots som part imprescindible d’un mecanisme. Per això s’ha creat la idea col·lectiva que “Amics de la Unió és una família” i cadascú hi pot tenir la seva identitat, des dels més petits fins als més grans. Tenir fites específiques per cada perfil fa que tothom es pugui sentir còmode i trobi el que busca dins de l’organisme.

Aquesta formació musical i humana la podem oferir gràcies a un equip de professors qualificat que, de forma flexible i creativa, segueix una pedagogia comuna fruit de tot el que hem après al llarg d’aquests vint-i-cinc anys. Durant tota la nostra trajectòria com a escola hem pretès fer de la música una vivència personal, transcendent i inoblidable per a cada un dels nostres alumnes, i així ho volem seguir fent.

Aquest mètode, ha fet que les nostres formacions actuïn de manera regular al Gran Teatre del Liceu, al Palau de la Música Catalana i a L’Auditori de Barcelona entre d’altres escenaris de prestigi; participin en festivals, certàmens i concursos internacionals i realitzin gires més enllà dels Pirineus. Unes experiències úniques i extraordinàries que també voldríem compartir amb tu. Ens hi acompanyes?

Oferta
d’estudis

Música per a Nadons
Minimúsics
Cicle Inicial
Cicle Elemental
Cicle Mitjà / Harmonia
Instrument
A la carta

Activitats

Concurs de composició

Cada any convoquem un concurs de composició entre tots els nostres alumnes per tal de potenciar la seva creativitat musical. Les composicions es preparen a classe amb l’ajut del professorat en funció de l’edat i el nivell. Pels volts de la diada de Sant Jordi es fa l’entrega de premis.

Audicions

Dos cops l’any, tots els alumnes d’instrument presenten davant dels seus familiars els coneixements que han adquirit. Les audicions serveixen per mostrar l’evolució dels alumnes i també perquè agafin l’hàbit de tocar en públic. Els alumnes que han preparat alguna obra de cambra també aprofiten aquest moment per a interpretar-la.

Concerts

Cada any organitzem diversos concerts:

Concert de Santa Cecília: Té lloc a finals de novembre coincidint amb la festa de la patrona dels músics. Es tracta d’un concert amb caràcter benèfic a favor d’una ONG diferent cada any.

Concert de Nadal: Concert que clou el primer trimestre del curs just abans de les festes de Nadal i en el qual hi participa tota l’Escola Coral.

Concert de final de curs: Hi participen els cors de nens i nens de l’escola per a cloure el curs i ensenyar als familiars tot el que s’ha après.

Orquestrada: També a final de curs es fa aquest concert per tal que els membres de les orquestres presentin el fruit del seu treball durant el curs.

Divendres musicals: un cop al mes s’ofereixen concerts de petit format en els quals els alumnes poden mostrar el repertori que estan treballant, tant de forma individual com en grups de cambra.

Colònies

Per preparar el concert de final de curs, el cor d’Inicis, els Petits Cantors, i el cor Allegro, passen un cap de setmana en una casa de colònies. Allà preparen l’espectacle i alhora gaudeixen d’activitats de lleure i vetllades lúdiques. No cal dir que és una gran experiència per a tothom. A més, al principi de l’estiu també organitzem una setmana de colònies musicals per a instrumentistes de totes les edats que vulguin tocar amb altres joves músics.

Trobades instrumentals

Un cop l’any promovem que els alumnes d’una tipologia d’instrument (vent, corda, pianos, guitarres…) es trobin per a treballar repertori plegats i aprendre els uns dels altres. En alguns casos també ens han visitat especialistes externs com Oriol Saña, Eulàlia Subirà, Carles Marigó o Quim Tèrmens.

Anem de concert

També organitzem sortides en família per a veure concerts o assistir a tallers musicals adequats a l’edat i nivell dels alumnes.

Professorat

Departaments

Nadons

Minimúsics i Cicle Inicial

Clara Sunyer
Júlia Illa
Emili Fortea
Núria Vilà
Lara Magrinyà

Cicle Elemental, Mitjà i Harmonia

Departament de Corda

Violí Mireia Puigmal
Violoncel Pol Farell
Contrabaix Raymond Trent Hellerstein

Departament de Vent

Flauta Clara Cama
Clarinet i saxo Clàudia Bosch
Trompeta i trombó Gregori Amengual

Departament de Piano

Guillermo Lana
Sabina Martínez
Lara Magrinyà
Laura Garcia
Pablo Puentes
Emili Fortea
Joan Vila
Eulàlia Castelló

Departament de Guitarra

José Carlos Arjona
Pere Salas
José Luis Insua

Departament de Cant

Núria Vilà
Clara Sunyer

Departament de Bateria i Percussió

Cors

Ja tens la guia
escolar?

La guia escolar desenvolupa cadascun dels estudis que l’Escola Municipal de Música de Llinars del Vallès ofereix durant el curs 2020/21. Hi trobareu informació detallada sobre els estudis en funció de l’edat i també informació i horaris de l’activitat de les formacions residents al Teatre Auditori de Granollers i els cors de l’escola coral.

Descarregar la guia

Contacte

Escola Municipal de Música de Dosrius
Carrer de l’1 d’Octubre, 4
08319 Dosrius (Barcelona)
Tel. 938413776
Mòbil 680925244

emmdosrius@amicsdelaunio.cat

Gestió

Titularitat